Puppy coaching

Wat is puppy coaching?

Puppy coaching houdt veel in.

Zodra de puppen geboren zijn en deze gezond zijn, dan gaat voor ons het coachingwerk beginnen. Naast de verzorging van mama, de pupjes en hun gezondheid zal ook de socialisatie en begeleiding van de pups bij de totale verzorging horen. We zullen dat met de grootst mogelijke moeite en aandacht voor allerlei aspecten doen.

De aspecten die aan bod komen zijn zindelijkheid, gewenning aan geluiden , voorwerpen, situaties, omstandigheden, andere honden, kinderen, auto rijden, etc.

Zie de uiteenzetting onderaan deze pagina. 

labradoodle pups
doodle pup

Samen uitzoeken van de pup

Uiteraard kunt u kiezen met behulp van een top 3 te maken maar we zullen u hierin adviseren en bijstaan. Dit is een spannend en leuk proces, voor beide partijen. U zult hierdoor niet teleurgesteld raken in een pup!

Het komt bijna nooit voor dat er met zo’n manier met een dergelijke goede begeleiding geen goede match mogelijk is.

Ook in het proces van het selecteren van een Psychosociale Hulphond hebben wij ervaring en goede samenwerking met een Opleidings- Instituut.

Lees meer hier  over in onze werkwijze.

Wat we ondernemen met de pups

De pups maken een goede gesocialiseerde start bij ons door. We doen ons uiterste best en hopen daarmee dat ze uitgroeien tot stabiele doodles.

We doen er veel aan om ze op weg te helpen met zindelijkheid, andere situaties, voorwerpen en geluiden, andere honden en auto rijden en alvast aan hun vacht trimbeurtjes te laten wennen. Uiteraard verwachten we dat jullie dit, als nieuwe eigenaren,  goed en naadloos voort kunnen zetten. Dat is voor de pup het fijnst. 

We vinden dat het raadzaam is een fijne positieve ingestelde puppy cursus en junior/ puber cursus te doen met jullie honden t/m minimaal de leeftijd van ongeveer 10-12 maanden oud .

doodle pups
doodle zwart

Titeren – Vaccineren pups

Als fokker zijn we wettelijk verplicht de pups gevaccineerd over te  dragen. We staan er open voor en juichen het toe als er wordt getitert en daarna pas de pups te vaccineren indien dat nodig blijkt te zijn. Het mooiste is om met titeren te werken om een zo optimale en best beschermde hond te krijgen met op maat de vaccinatie momenten.

In het begin zal dit intensiever zijn maar als dit alles goed aanslaat kunnen de hondjes zelfs voor 3 jaar afgetekend worden in hun boekje zodat ze niet veelvuldig gevaccineerd hoeven te worden en ze vooral bewezen goed beschermd zijn!.

Ontwormen

Ook zullen de pups in het nest , niet overbodig worden ontwormd en daarom doen we aan mestonderzoek alvorens gericht te ontwormen mocht dit dan nodig zijn. Vaak is er wel een wormkuurtje nodig zeker in hun start maar we geven ze gericht en op een net iets oudere leeftijd (3-5-7 weken ) dan regulier (2-4-6 weken) wordt aangeraden zodat ze goed beschermd zijn.

Ons Puppen Programma & Puppy Coaching

Iedere pup en nieuwe eigenaar valt in ons ons life time puppy programma. Het programma is gratis en zorgt ervoor dat u goed geïnformeerd uw nieuwe vriend in huis kan nemen. De volgende onderdelen zullen aan bod komen in dit programma:

  • Een huiselijke / opgroei en speelomgeving in ons huis waar kinderen, tuin en andere dieren zijn.
  • Titeren en vaccineren voor de beste bescherming
  • Mestonderzoek en wormkuren worden gedaan
  • Start met zindelijkheid en dit uitbouwen zoveel mogelijk
  • Start gewenning aan de algehele vachtverzorging wassen, knippen en waterblazer.
  • Start met aan de lijn leren lopen
  • Start gewenning aan een schoolplein, winkelcentrum, heide & bos, station en auto rijden
  • Start met leren om even alleen zijn zonder de andere pups
  • De pups worden afgespeend op vers vlees en evt. brok en is belangrijk dit vol te houden de eerste maanden nadat de pup verhuisd.
  • De pups krijgen met 6 weken leeftijd een chip , een Europees paspoort, gezondheidsverklaring van de dierenarts en een afstammingsbewijs.
  • Tevens worden ze gelijk met u geregistreerd bij een databank / portaal voor dieren zodat – mocht de pup of hond eens vermist raken- hij tijdig terug gevonden kan worden en aan u gekoppeld staat.
  • Samen vullen we een contract in behorende bij jullie en de pup. Hierin wordt niets opgenomen over een sterilisatie / castratie verplichting, hier staan wij nl. niet achter.
  • Een leuk puppen verassingspakket gaat met jullie pup mee ; incl. geurlap/knuffel , een riempje en halsband , voer wat de pup reeds gewend is en een eigen map met alle info en foto’s over de pup in kwestie gaan mee.
  • Puppy coaching nadat de pup verhuisd is met informatie en onze hulplijn op gebied van zindelijkheid, opvoeding, scholing , slaap en speel rituelen, socialisatie etc. U kunt een leven lang altijd op ons terug vallen. 

Meer informatie over onze pup begeleiding?

Wil je meer weten over onze professionele puppy coaching? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wij zijn aangesloten bij de DALC en al onze honden zijn getest door de OFA en Embark. 

logo ofa
logo dalc
logo embark