Mijn verhaal

Mijn naam is Corinde en ik woon met mijn twee jonge kinderen in Ermelo aan de heide en heel dichtbij de bossen van de mooie Veluwe.

Mijn liefde voor de Labradoodle en dieren in het algemeen gaat verder terug naar mijn jeugd waar ik als kind jarenlang een oppashond genaamd Floris heb gehad, naast onze eigen huisdieren en daarna dolgraag iets wilde “worden” qua beroep namelijk werken met dieren.

Na mijn middelbare schooltijd ben ik Diermanagement gaan studeren, daarna Dierenarts assistente- Paraveterinair geworden en uitgeoefend.  Later ben ik gaan werken bij de overheid waar ik Instructeur Speurhonden – docent ben vanaf 2006 tot heden. Dit geeft mij ontzettend veel voldoening. Het werk bestaat uit het opleiden van diverse honden vanaf pup tot volwassen hond, en het opleiden van mensen met deze specifieke hond waarbij de persoonlijke benadering en maatwerk de bovenaan staan. 

Wat ik heel waardevol vind is dat honden iets doen waar ze echt heel goed in zijn en dat hun werk wordt uitgezocht op basis van hun eigen karakter en wat bij hun eigen motivatie past. Daarmee wordt er goed en gedegen gekeken naar de innerlijke kracht die de hond van zichzelf en in zich heeft.  

Dit heb ik ook vertaald naar mijn kijk op het grootbrengen en socialiseren  van pups en de lijnen van de (Australian) Labradoodles die we prive hebben binnen ons gezin. Deze visie gebruik ik bij mijn eigen honden, de pups die hier geboren worden en tijdens het opgroeien , en is daarmee eigenlijk een soort levenswerk . 
Het is erg bijzonder te zien waar een hond goed in kan zijn en dat hij daar zijn invulling aan kan geven. Een hele bijzondere band heeft en liefdevolle aanvulling voor kinderen kan zijn,  veel voor ze betekenen kunnen als rustpunt en zonder oordeel luisterend zijn. Ze kunnen veel, maar uiteraard niet alles 🧡

corinde bults

Waarom een Labradoodle?

Na de verhuizing bleek een Labradoodle de enige juiste aanvulling op ons gezin. We zien onze doodles echt als een verrijking in ons leven. Voor de kinderen zijn ze een leuk fijn maatje en een troost en toeverlaat als dat eens nodig is met knuffels en samen liggen op de bank. Soms is school en zijn vriendschappen best ingewikkeld voor kinderen en voor honden niet. 

Voor ons volwassenen zijn ze een fijne uitlaatklep en geven ze je zoveel meer dan je voor mogelijk had gehouden, tot je er eentje hebt.
Ze zijn niet meer weg te denken en worden daarom als een groot gemis ervaren als ze wegvallen. Het is namelijk een maatje en daarmee een echt gezinslid. 
Een Soul Mate dus…. 

Een Australian Labradoodle spreekt tot ieders verbeelding, ogen die diep in je ziel kijken, aanhankelijk, intelligent, allergie vriendelijk en als (psychosociale) hulphond.

Mijn keus om een goed gefundeerd en kleinschalig fokprogramma te starten was snel gemaakt omdat ik een ieder deze prachtige ervaring wil meegeven. 

 Ik ben ondertussen geraakt door de bevlogenheid en liefdevolle mensen die ik heb leren kennen als nieuwe puppy eigenaren , als in de mede fokkers maar vooral als liefhebbers van dit mooie ras,  je doet het namelijk nooit alleen …

Voor contact email ons op info@beyonddutchheartsdoodles.nl 

corinde beyond dutch hearts doodles